Lugarnica
21. May 19. 13:01:40 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 26 27 [28]
  Print  
Author Topic: vijesti iz luđačkog svijeta  (Read 103649 times)
Karlo koji nije Seitz
Lugarski as
****
Posts: 311


Samoubojica iz zasjede


View Profile
« Reply #405 on: 14. Sep 18. 13:07:48 »

Trebaju mi dva zvjezdasta šerafcigera da promjenim žarulju na faru. Kažu mi da trebam biti sretan što ne moram ići u servis.
Logged

When you find yourself in the majority, it is time to pause and reflect.
zdravko
Lugarski guru
*****
Posts: 2346


Što gore, to bolje!


View Profile
« Reply #406 on: 09. Mar 19. 13:29:14 »

Ajmo Baza, kad je party?
Ti dizajniraš majice, ili ...?

https://www.index.hr/mame/clanak/ocu-troje-djece-zena-priredila-zabavu-uoci-vazektomije-torta-je-sve/2069588.aspx
Logged

There's Nothing in the Middle of the Road but Yellow Stripes and Dead Armadillos.
zdravko
Lugarski guru
*****
Posts: 2346


Što gore, to bolje!


View Profile
« Reply #407 on: 08. May 19. 10:25:49 »

Moglo se ovo staviti i u "Zašto penjanje, a ne trčanje na 800m na Olimpijadi", ali to da najveći sportski i medicinski autoriteti odluče da netko s Y kromosomom trči među ženama i natežu se oko promila testosterona ipak je prevagnulo da stavim ovdje.
https://www.letsrun.com/news/2019/05/what-no-one-is-telling-you-about-caster-semenya-she-has-xy-chromosomes/

Po meni, svi koji imaju Y kromosom trebaju trčati s muškima, imali pimpek ili ne. Razumno rješenje je i da se sve sporne slučajeve osnuje posebna "rainbow" kategorija, nije da ne bi bilo konkurencije, a ako je spol tako sporan pojam, onda neka se ukinu kategorije i neka svi trče skupa.
Ovo što je sad odlučeno je sasvim suludo na svim razinama i ta odluka se neće dugo održati.

Prvo, odluka se odnosi samo na srednje trkačke discipline, a muškarci imaju bolje rezultate u svim. Dotična/dotični/dotično se može samo preseliti na 5000 m pa će dogodine pisati novu odluku.
Drugo, kad se izbaci sav suvišan kontekst preostaje: moraš prisilno mjesecima uzimati neke lijekove iako si zdrav, ili se nećemo igrati s tobom. To je ponuda na koju bi svatko tko drži do sebe jednostavno morao odgovoriti s "ne".
Treće, i da uzme te hormone i dalje to ne može poništiti 20 godina razvoja muskulature i kostiju po muškom rezvojnom planu.
Četvrto, kategorije postoje zato da bi se i sporijima/starijima/najmlađima/najlakšim/itd. omogućilo da se natječu u društvu sebi ravnih. Ovo baš nikako ne pridonosi tom cilju.
Peto, ionako se tu ne radi o trčanju, atletici ni sportu, nego o lovi. Da je nekome samo do trčanja otišao bi na Savski nasip, Jarun ili u Maksimir ili gdje već se trči u Africi i ne bi se pisale odluke i održavali sastanci. Da netko s XYXXZ kromosomom dođe na Kalnik i popne sve smjerove vjerujem da bi svi složno zapljeskali.
Šesto, to da su svi mediji izvještavali o ovome, čak i na naslovnim stranama, a da nitko nema muda jasno napisati "da, njih 3 imaju XY" je sramotno.
Sedmo, ako je medicinska tajna da se radi o slučajevima s poremečajem u razvoju jer su dijagnoze tajne, onda bi tajna trebala biti i tko je kojeg spola jer i to je isto medicinska činjenica pa odmah dolazimo na to da se kategorije po spolu trebaju ukinuti. Naravno, koliko je netko težak je također podatak koji možda netko želi zadržati za sebe pa ukinimo i težinske kategorije u borilačkim sportovima. Samo tako će zaista pobijediti najbrži i najjači  Grin.
 
Logged

There's Nothing in the Middle of the Road but Yellow Stripes and Dead Armadillos.
Pages: 1 ... 26 27 [28]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!