moranko
Lugar suradnik

|
 |
« Reply #45 on: 08. Sep 15. 12:47:20 » |
|
Sari ga je napravio jučer već, a ja ću ga danas u dvorani smučkat.
Gregor, u dvorani ti fakat ne treba TOLIKO magnezija. Ak mogu druge dvorane tak penjat možemo i mi.
|
|
|
|
|
|
|
Karlo koji nije Seitz
|
 |
« Reply #46 on: 08. Sep 15. 14:49:59 » |
|
Kada ga netko od vas bude koristio mjesec dana u dvorani i dalje bude tvrdio da je dobar ću i ja razmotriti njegovo korištenje.
|
|
|
|
When you find yourself in the majority, it is time to pause and reflect.
|
|
|
zdravko
|
 |
« Reply #47 on: 08. Sep 15. 15:16:47 » |
|
Puno dvorana na svijetu zabranjuje koristenje mg u prahu. Osobno bih radije izbjegao bilo kakve zabrane na tu temu, nego bi samo apelirao na korisnike da obrate paznju na problem i razmotre alternative. Magnezij u kuglici trosi se neuporedivo sporije nego rasuti pa u konacnici ispada jeftiniji za korisnika, a isto tako generira puno manje smeca. Da li je tekuci jednako dobar kao zamjena ne mogu tvrditi jer sam ga uvijek koristio uz onaj u prahu, ali sigurno je da bi se njime smanjila kolicina onog problematicnog. Nadalje, cesto sam svjedok nerazumnog ponasanja penjaca koji smjer od 4 giba penju s vrecicom na guzici i 5 puta padaju na ulazu. Guzicom na vrecicu, naravno. Ukratko, ukljucite mozak i ponasajte se odgovorno.
|
|
|
|
There's Nothing in the Middle of the Road but Yellow Stripes and Dead Armadillos.
|
|
|
Antiša
|
 |
« Reply #48 on: 10. Sep 15. 14:58:34 » |
|
I ja sam za tekući magnezij.
|
|
|
|
|
|
|
Ante Predovic
Lugar pripravnik

|
 |
« Reply #49 on: 07. Oct 15. 18:39:58 » |
|
Gdje je veliki imbus u dvorani? Inace stoji na stolu
|
|
|
|
|
|
|
zdravko
|
 |
« Reply #50 on: 07. Oct 15. 20:29:37 » |
|
Kod mene. Vratim ga sutra.
|
|
|
|
There's Nothing in the Middle of the Road but Yellow Stripes and Dead Armadillos.
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #51 on: 14. May 23. 17:13:59 » |
|
Gdje si Zdravko? Dvoranu su okupirali ego manijaci i fašisti i pretvaraju dvoranu u svoju privatnu prčiju i sektu. Meni je svejedno ja i onako necu dugo vise penjati ali za buduce generacije ovo nije dobro... molim te da se vratiš i odvedeš je na pravi put.
|
|
|
|
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #52 on: 15. May 23. 08:17:46 » |
|
Jedini, pravi i najveći duhovni vođa Zdravko se javio i vratiti će se u dvoranu... treba ljudima objasniti da dvorana nije ničija privatna prčija.
|
|
|
|
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #53 on: 16. May 23. 08:45:24 » |
|
Zašto ne sekta nego otvorena zajednica i zašto je bitna transparentnost...
Transparency within a community is crucial for several reasons:
Accountability: Transparency ensures that individuals and organizations within the community are held accountable for their actions and decisions. When information is readily available, it becomes easier to identify and address any misconduct, corruption, or unethical behavior. This fosters a culture of responsibility and trust within the community.
Trust and Confidence: Transparency promotes trust among community members. When people have access to accurate and complete information, they can make informed decisions and have confidence in the processes and decisions made within the community. This enhances cooperation, collaboration, and overall engagement among community members.
Participation and Engagement: Transparent information allows community members to actively participate in decision-making processes. When people are well-informed, they can contribute meaningfully, provide feedback, and help shape the direction of the community. This inclusivity leads to a sense of ownership and empowerment among community members.
Efficient Resource Allocation: Transparency in resource allocation ensures that resources are distributed fairly and effectively within the community. When information about budgets, funding, and resource utilization is transparent, it becomes easier to identify any inefficiencies, mismanagement, or biases. This enables community members to advocate for appropriate allocation and use of resources.
Learning and Improvement: Transparent information facilitates learning and improvement within the community. By openly sharing successes, failures, and lessons learned, community members can collectively learn from past experiences. This promotes innovation, problem-solving, and the development of best practices that benefit the entire community.
Decision-making and Planning: Transparent information provides a solid foundation for decision-making and planning processes. When data, research, and relevant information are accessible, decisions can be based on evidence and analysis rather than personal biases or hidden agendas. This leads to better outcomes and ensures decisions are made in the best interest of the community as a whole.
Overall, transparency fosters a culture of openness, fairness, and collaboration within a community. It empowers individuals, strengthens relationships, and enables the community to work together towards common goals.
|
|
|
|
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #54 on: 17. May 23. 10:54:28 » |
|
Nekoliko savjeta za uspješnu zajednicu na linku dole... izdvojio bi najvažnije: Dovesti prave ljude za stol znači dovesti sve. - Izdvajanje u male grupe unutar male zajednice je korak do kraja zajednice! Razvijanje tolerancije je rad na sebi, veličina i snaga je u prihvačanju različitosti! Slušati. - ljudi pričaju ali na slušaju druge a ponekad ni sebe... "bitano je samo što ja pričam..." - nauči slušati druge ljude! https://www.countyhealthrankings.org/online-and-on-air/blog/eight-tips-for-a-successful-community-conversation
|
|
|
|
|
|
|
zdravko
|
 |
« Reply #55 on: 18. May 23. 22:23:38 » |
|
Sektašenje je duboko ukorijenjeno u Hrvata i večina organizacija s vremenom podlegne tom trendu. Danas razne aplikacije koje omogućavaju kreiranje ovakvih i onakvih netransparentnih grupa još više pospješuju trend. Vidim kod moje djece u školi kako čim se netko s nekim posvadi odmah se osniva nova grupa gdje se nekoga isključuje, a i roditelji su osnovali grupu bez razrednice da je mogu uspješno ogovarati. Davnih godina sam slušao o penjačkim klubovima i društvima gdje te nitko nikada ne zove na penjanje, a i sam sam bio u klubu gdje je predsjednik tajio kad je natjecanje da se netko od članova s kojima je posvađan ne bi pojavio. Moje rješenje problema bio je ovaj forum gdje je svatko mogao s imenom ili anonimno reči što misli, gdje su svi mogli pročitati tko ima slobodno mjesto u autu ili ga traži i lako ustanoviti tko se prvi javio, kad i gdje su natjecanja, tečajevi, izleti, ili samo lupetati gluposti manje ili više vezane uz temu. No, ovaj forum je izumro, svima je bio bolji Face pa Instagram pa Whatsup pa tko zna što i moram priznati da sad više nemam pojma što se u penjanju i dvorani dešava. Ako je svima tako OK, onda super, ali nisam uopće iznenađen kad netko zaključi da se dvorana pretvorila u sektu.
Privatna prčija ili ne, u trenutku kad se treba platiti najamnina i režije to je uvijek radila neka konkretna osoba. Ako se lova nije skupila, opet je to morala rješavati neka osoba. Večina penjača se nikad nije želila ozbiljno na dugi rok baviti tim poslom i iz svojeg iskustva znam koliki je to trud i treba ga cijeniti. Teško je razlučiti privatnu inicijativu od privatne prčije i jedino mjerilo toga mogu biti zadovoljni korisnici. Ako su nezadovoljni, neće plaćati članarinu i tu je prčiji kraj jer će ubrzo netko drugi morati preuzeti vodstvo da se dvorana ne zatvori.
Dakle, ako je dvorana u vlasti "ego manijaka i fašista" nemojte im više plaćati članarinu i tražite si novog voditelja dvorane. Ako je "sekta", riješite to transparentnim postanjem ovdje.
Nemoj od mene očekivati da ja nekome nešto dalje objašnjavam ili izvodim na pravi put jer moje vrijeme kad sam mogao podmetnuti leđa je prošlo, a sve što mislim ili želim reči odavno piše na ovom forumu. Ako i uspijem navratiti do dvorane, to će biti samo turistički posjet.
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Reply #56 on: 18. May 23. 22:37:09 » |
|
Kako je registracija bila onemogućena radi navala spama možda su neki potencijalni lugari ostali blokirani. Možete pokušati ponovo ill pošaljete mail na lugar(at)lugarnica.com pa vam riješim pristup.
|
|
|
|
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #57 on: 18. May 23. 23:10:23 » |
|
Neka rade što hoće... ja više neću penjati zbog nekih ozljeda koje se ponavljaju pa to više nema smisla! baš me više briga... to više nema veze sa lugarnicom kako je bilo.
|
|
« Last Edit: 18. May 23. 23:12:51 by baZa »
|
|
|
|
|
baZa
|
 |
« Reply #58 on: 19. May 23. 11:56:21 » |
|
To je tako kada glumiš alternativu a radiš u korporacijama... što drugo očekivati od takvih ljudi...
|
|
|
|
|
|
|
Herak
|
 |
« Reply #59 on: 22. May 23. 09:26:57 » |
|
Sektašenje je duboko ukorijenjeno u Hrvata i večina organizacija s vremenom podlegne tom trendu. Danas razne aplikacije koje omogućavaju kreiranje ovakvih i onakvih netransparentnih grupa još više pospješuju trend. Vidim kod moje djece u školi kako čim se netko s nekim posvadi odmah se osniva nova grupa gdje se nekoga isključuje, a i roditelji su osnovali grupu bez razrednice da je mogu uspješno ogovarati. Davnih godina sam slušao o penjačkim klubovima i društvima gdje te nitko nikada ne zove na penjanje, a i sam sam bio u klubu gdje je predsjednik tajio kad je natjecanje da se netko od članova s kojima je posvađan ne bi pojavio. Moje rješenje problema bio je ovaj forum gdje je svatko mogao s imenom ili anonimno reči što misli, gdje su svi mogli pročitati tko ima slobodno mjesto u autu ili ga traži i lako ustanoviti tko se prvi javio, kad i gdje su natjecanja, tečajevi, izleti, ili samo lupetati gluposti manje ili više vezane uz temu. No, ovaj forum je izumro, svima je bio bolji Face pa Instagram pa Whatsup pa tko zna što i moram priznati da sad više nemam pojma što se u penjanju i dvorani dešava. Ako je svima tako OK, onda super, ali nisam uopće iznenađen kad netko zaključi da se dvorana pretvorila u sektu.
Privatna prčija ili ne, u trenutku kad se treba platiti najamnina i režije to je uvijek radila neka konkretna osoba. Ako se lova nije skupila, opet je to morala rješavati neka osoba. Večina penjača se nikad nije želila ozbiljno na dugi rok baviti tim poslom i iz svojeg iskustva znam koliki je to trud i treba ga cijeniti. Teško je razlučiti privatnu inicijativu od privatne prčije i jedino mjerilo toga mogu biti zadovoljni korisnici. Ako su nezadovoljni, neće plaćati članarinu i tu je prčiji kraj jer će ubrzo netko drugi morati preuzeti vodstvo da se dvorana ne zatvori.
Dakle, ako je dvorana u vlasti "ego manijaka i fašista" nemojte im više plaćati članarinu i tražite si novog voditelja dvorane. Ako je "sekta", riješite to transparentnim postanjem ovdje.
Nemoj od mene očekivati da ja nekome nešto dalje objašnjavam ili izvodim na pravi put jer moje vrijeme kad sam mogao podmetnuti leđa je prošlo, a sve što mislim ili želim reči odavno piše na ovom forumu. Ako i uspijem navratiti do dvorane, to će biti samo turistički posjet.
Navrati turistički, Zdravko! 
|
|
|
|
|
|
|
|