Dame i gospodo, rezultati prve primorsko-goranske tekme.
Ne znam kolko su si ljudi revno upisivali sta su popeli, ali ove rezultate koje imamo cemo objaviti cisto kao neku službenu referencu.
Nije da je proglas nesto pretjerano bitan, posto je karakter tekme revijalan, bitnije da ste dosli i penjali.
Knjiga žalbe je naravno u šumi.
Dakle:
rezultat / persona / popeti smjerovi x/121. DV 11
2. D. Juričić 10
3. Bojan ( Tutek )* 9
5. A. Anzulović 7
6. Vuk / Herak 6
8. Novica 3
9. Rafael / Božidar / Vlado 1
10. Mim 0
*
Tutek je formalno diskvalificiran zbog nepoštivanja postavljača
Od žena:1. P. Baletić / Lana D. / Kata 1
kategorija postavljači1. Tarik i ja
VAŽNI ZAKLJUČCIGlavna i potpuno opravdana kritika tekme je bila ta da nema dovoljno stvarno laganih smjerova.
Ideja je bila da se na svakoj ploči zašarafi jedan lagani, jedan srednji i jedan teški smjer, no mi kao postavljaci smo podbacili u slaganju onih lakih smjerova i na tome cemo posebno poraditi prilikom slaganje sljedece tekme, posto nam je cilj da tekma bude produktivna i pristupačna penjačima svih razina. Koliko sam uhvatio komentare, oni koji malo duže penju su bili potpuno zadovoljni razinom koju smo prirpemili za njih, dakle jos samo ostaje odraditi smjerove za one malo slabije i za početnike kako spada i na to cemo obratiti posebnu pozornost sljedeci put.
Još nešto vezano uz kritike: Iz gore navedenih razloga lugarsko vijeće je odlucilo pojedincima koji su se jučer puno napenjali za 10 kn (P. Baletić / Lana D. / Kata / Rafael), omoguciti gratis tekmanje na sljedecoj tekmi kao ispriku za našu netaktičnost. Naravno to vrijedi samo ako čitaju lugarnicu pa vide da smo ih se tu sjetili.
Drugi zaključak do kojeg smo Tarik i ja došli je taj da nam stvarno nije trebalo puno vremena i živaca za smislit ove smjerove i da bi tako nešto mogli ponoviti za mjesec dana, da se stvari malo pokrenu i razina digne za letvicu gore. Još ako nam se pridruži jedan/dva postavljača, stvar bi bila idealna, al otompotom.
Sve u svemu nadam se da ste se više/manje napenjali i da sad imate dosta smjerova za penjat kad vam ispiracija za stvaranjem vlastitih smjerova ishlapi.