Lugarnica
20. Jul 19. 05:35:21 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: 09. Jul 19. 09:36:26 
Started by chak(nuti) noris - Last post by zdravko
... glupiranje na zgibomatu (2.0)?

Zato!

 2 
 on: 05. Jun 19. 08:28:59 
Started by codar - Last post by zdravko
Čak ima i veće sise! Grinhttps://www.rt.com/sport/460943-transgender-runner-collegiate-women-title/

 3 
 on: 04. Jun 19. 13:47:25 
Started by zdravko - Last post by pticica
Medo zaslužuje biti lugar prošlog i ovog tjedna s obzirom na to kako dobro masterira suprotna-ruka-suprotna-noga

https://www.24sata.hr/news/medo-alpinist-kraj-karlobaga-cim-nas-je-vidio-pobjegao-je-632224

 4 
 on: 04. Jun 19. 11:56:27 
Started by zdravko - Last post by zdravko
Koliko razumijem između redova, penjale su prvu dužinu i ova gore je odlomila (a da nije ni skužila) komad stijene koji je ovu dole poklopio. To je, navodno, neki popularni smjer pa je malo čudno da ni nitko prije nije primjetio ništa opasno. Pomislio bi da su možda za par metara fulale smjer, ali to uz ovu zavjeru vjerojatno nitko neće jasno reči.

Zapravo, možda je netko prije i primjetio klimavi kamen od par stotina kila, ali čekao je da "prođe neko vrijeme" ne bi li to opažanje "smisleno analizirao na sastanku".  Undecided

 5 
 on: 04. Jun 19. 11:43:48 
Started by codar - Last post by zdravko
Zapravo je samo stavljena izvan snage dok traje žalba. Da li je sad taktika otezati sve žalbom na žalbu dok nas pad velikog meteora ne oslobodi te muke?
I baš sad se Marcela od svih sportova i disciplina na svijetu da u trčanje 5km. Ako joj se TO pojavi na trci dat ću joj uputu da ga lupi u jaja par sekundi prije starta, i podmetne mu nogu ako je pokuša preteći.

Herak, ti si se nešto bavio tim organiziranim trčanjem, klubovima, natjecanjima. Što se tebi čini, koja je svrha tog freak showa?

 6 
 on: 04. Jun 19. 08:12:05 
Started by codar - Last post by Herak
Poništena presuda Zdravko!

 7 
 on: 31. May 19. 16:22:50 
Started by zdravko - Last post by Herak
Potpisujem. Mislim da bi bilo korisno čuti što se zapravo dogodilo.
Nekako mi se čini da je bolje ne učiti takve stvari na vlastitoj koži...


 8 
 on: 28. May 19. 23:15:00 
Started by zdravko - Last post by zdravko

Kad se nesreća dogodila bila je to vijest na svim portalima, ali bez imena (razumljivo) i bez analize uzroka događaja (očekivano). Kako u slijedeća 2 tjedna nisam naletio više ni na slovo o događaju, pitao sam Google i dobio ovo:Prošlo je 10 godina otkako sam zadnji put vidio taj isti ton i fraze. Pretpostavljam da se 90% alpinista promijenilo od tada, ali staljinistički ton kojim se suzbija svaka mogućnost da bi se javnost informirala, nekome odgovorilo na pristojan upit ili o nečemu argumentirano i otvoreno raspravljalo je ostao savršeno isti.
"Facebook nije mjesto za to", a prije 10 godina "ovaj topic na našem forumu je gotov", "Ovo neka bude kraj cijele priče", "Vjerujem da bi bilo najbolje da moderator sada ovu temu zaključa", "Kraj !", "Neka ovo bude zadnji post na ovom topiku".

http://www.lugarnica.com/smf/index.php?&topic=719.0

Sad se neupućeni naivci kao taj Tomislav i ta Valentina koje zanima što se desilo ne bi li možda nešto naučili i ne ponovili te greške, sigurno pitaju "ako Facebook nije mjesto, šta onda je?". E, da su čitali Lugarnicu znali bi odakle vjetar puše:
"Ako je nešto za raščistiti ili saznati učinimo to javno. U utorak je godišnja skupština pa se vidimo !"
Ova dvomisao
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dvomisao
na koju bi Orwell bio ponosan, u praksi implicira da će pravovjerni staljinist poslan od Pola Pota osobno na skupštini pročitati priopčenje, svi će zapljeskati, mahati partijskim knjižicama i HPS iskaznicama i neugodna tema će biti uskoro zaboravljena.
"Dragi Vođa" Ljubešić je već za njih mudro odlučio kad je medijska pokrivenost bila dovoljna i tko sve treba znati, a tko ne.
Za to će dobiti čak 37 likeova od stoke sitnog zuba mentalnog sklopa ekvivalentnog onom koji je Enver Hoxhu birao na izborima sa 110% glasova, a ovih dvoje naivaca se mogu pokoriti ili tražiti si novu aktivnost u slobodno vrijeme.
Da bi se potvrdilo da je ova partijska linija jedina ispravna, a ne neko ideološko zastranjenje, javi se i Marko Il Vuković od kojeg npr. nikada nećemo saznati kad je to ispravno vrijeme za analize. Možda kad svi svjedoci umru od starosti i tema bude uspješno pometena pod tepih što je i glavni cilj ovog lajanja na Fejsu. To što alpinisti u ovih 25 godina koliko sam u nekakvom penjanju ginu urednim tempom od jednog godišnje valjda nije nikoga previše briga. Nije zapravo ni mene, jer je mala vjerojatnost da se nađemo na istom penjalištu i da mi netko od njih padne na glavu, ali više me brine što te spodobe imaju pravo glasa i vozačke dozvole, a teško je za povjerovati da se njihovo pomanjkanje smisla za demokratsku i argumentiranu raspravu i odsustvo sigurnosne kulture odnosi samo na opskurnu Face stranicu i Rujičin kuk.

Možda je sirota Vale imala na umu ovakve analize kakve rade u primitivnim zemljama 3. i 4. svijeta?
http://www.climbingyosemite.com/portfolio-category/accident-report/

Ma sigurno ne, to su naši lokalni stručnjaci odavno prerasli i pokazali da je bolje analize prepustiti tajnom Viječu Mudraca.

Ako je netko slučajno pozna, neka joj umjesto mene uputi prijekornim glasom punim gađenja "zar ti ne čitaš Lugarnicu?".

 9 
 on: 21. May 19. 14:42:09 
Started by codar - Last post by zdravko
Prijenos iz ludnice se zahuktava i u hrvatskim glasilima:

https://telesport.telegram.hr/price/semenya-virenje-u-gacice/
Quote
... nisu sve granice proizvoljne - jedna takva svakako nije postojanje zasebne muške i ženske kategorije u sportu, gdje je testosteron zapravo glavni "graničar", ...

Granica muške i ženske kategorije nije tko ima Y kromosom nego tko ima koliko testosterona? OK, odustajem.

Članak je opsežan i pun podataka, ali iako autor sam piše
Quote
Nikada nije navlačila haljine i igrala se s lutkama, već se ugodnije osjećala u trapericama, a na nogometu su je uvijek prvu birali u ekipu. ... Tu izvrnutu sliku o njoj vjerojatno je dodatno pojačala činjenica da je lezbijka, ako već nije bilo dovoljno što je izrasla u mišićavu 178 centimetara visoku ?muškaraču?, s dubokim glasom.
... i dalje nikako ne uspijeva viditi slona kako mu stoji u sobi."sporting-heroes" valjda se odnosi na ove plavuše koje se uzaludno utrkuju s ova 3 frajera.
Quote
... a u posljednjih 10 godina nekoliko je atletičarki Semenyu otvoreno i neukusno prozivalo te pozivalo IAAF da promjeni pravila
Znači i ja sam neukusan jer na slici vidim 3 frajera sa zakržljalim pimpekima?
IAAF nije trebao mijenjati pravila, nego ih samo primjeniti i ta 3 klauna prebaciti među muškarce.
Quote
Nijedan muškarac, nijedno ljudsko biće, ne može me zaustaviti da trčim
Tako treba, samo ti trči, ali među dečkima pa vidi kako je to kad treniraš cijeli život i popušiš samo zato jer netko ima više testosterona od tebe.

A najposebnija kategorija luđaka su pak sve te žene koje se s njima natječu, a samo "nekoliko u 10 godina" je imalo nešto za reči javno. Da sam ja žena u toj poziciji ostavio bi se takvog "sporta" ili bi osnovao IAAFXX ili bi se otišao natjecati s muškima. Bilo što drugo, jer ovo sad je totalno besmisleno i neodrživo.

 10 
 on: 08. May 19. 10:25:49 
Started by codar - Last post by zdravko
Moglo se ovo staviti i u "Zašto penjanje, a ne trčanje na 800m na Olimpijadi", ali to da najveći sportski i medicinski autoriteti odluče da netko s Y kromosomom trči među ženama i natežu se oko promila testosterona ipak je prevagnulo da stavim ovdje.
https://www.letsrun.com/news/2019/05/what-no-one-is-telling-you-about-caster-semenya-she-has-xy-chromosomes/

Po meni, svi koji imaju Y kromosom trebaju trčati s muškima, imali pimpek ili ne. Razumno rješenje je i da se sve sporne slučajeve osnuje posebna "rainbow" kategorija, nije da ne bi bilo konkurencije, a ako je spol tako sporan pojam, onda neka se ukinu kategorije i neka svi trče skupa.
Ovo što je sad odlučeno je sasvim suludo na svim razinama i ta odluka se neće dugo održati.

Prvo, odluka se odnosi samo na srednje trkačke discipline, a muškarci imaju bolje rezultate u svim. Dotična/dotični/dotično se može samo preseliti na 5000 m pa će dogodine pisati novu odluku.
Drugo, kad se izbaci sav suvišan kontekst preostaje: moraš prisilno mjesecima uzimati neke lijekove iako si zdrav, ili se nećemo igrati s tobom. To je ponuda na koju bi svatko tko drži do sebe jednostavno morao odgovoriti s "ne".
Treće, i da uzme te hormone i dalje to ne može poništiti 20 godina razvoja muskulature i kostiju po muškom rezvojnom planu.
Četvrto, kategorije postoje zato da bi se i sporijima/starijima/najmlađima/najlakšim/itd. omogućilo da se natječu u društvu sebi ravnih. Ovo baš nikako ne pridonosi tom cilju.
Peto, ionako se tu ne radi o trčanju, atletici ni sportu, nego o lovi. Da je nekome samo do trčanja otišao bi na Savski nasip, Jarun ili u Maksimir ili gdje već se trči u Africi i ne bi se pisale odluke i održavali sastanci. Da netko s XYXXZ kromosomom dođe na Kalnik i popne sve smjerove vjerujem da bi svi složno zapljeskali.
Šesto, to da su svi mediji izvještavali o ovome, čak i na naslovnim stranama, a da nitko nema muda jasno napisati "da, njih 3 imaju XY" je sramotno.
Sedmo, ako je medicinska tajna da se radi o slučajevima s poremečajem u razvoju jer su dijagnoze tajne, onda bi tajna trebala biti i tko je kojeg spola jer i to je isto medicinska činjenica pa odmah dolazimo na to da se kategorije po spolu trebaju ukinuti. Naravno, koliko je netko težak je također podatak koji možda netko želi zadržati za sebe pa ukinimo i težinske kategorije u borilačkim sportovima. Samo tako će zaista pobijediti najbrži i najjači  Grin.
 

Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!