Lugarnica
21. May 19. 13:20:22 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: 08. May 19. 10:25:49 
Started by codar - Last post by zdravko
Moglo se ovo staviti i u "Zašto penjanje, a ne trčanje na 800m na Olimpijadi", ali to da najveći sportski i medicinski autoriteti odluče da netko s Y kromosomom trči među ženama i natežu se oko promila testosterona ipak je prevagnulo da stavim ovdje.
https://www.letsrun.com/news/2019/05/what-no-one-is-telling-you-about-caster-semenya-she-has-xy-chromosomes/

Po meni, svi koji imaju Y kromosom trebaju trčati s muškima, imali pimpek ili ne. Razumno rješenje je i da se sve sporne slučajeve osnuje posebna "rainbow" kategorija, nije da ne bi bilo konkurencije, a ako je spol tako sporan pojam, onda neka se ukinu kategorije i neka svi trče skupa.
Ovo što je sad odlučeno je sasvim suludo na svim razinama i ta odluka se neće dugo održati.

Prvo, odluka se odnosi samo na srednje trkačke discipline, a muškarci imaju bolje rezultate u svim. Dotična/dotični/dotično se može samo preseliti na 5000 m pa će dogodine pisati novu odluku.
Drugo, kad se izbaci sav suvišan kontekst preostaje: moraš prisilno mjesecima uzimati neke lijekove iako si zdrav, ili se nećemo igrati s tobom. To je ponuda na koju bi svatko tko drži do sebe jednostavno morao odgovoriti s "ne".
Treće, i da uzme te hormone i dalje to ne može poništiti 20 godina razvoja muskulature i kostiju po muškom rezvojnom planu.
Četvrto, kategorije postoje zato da bi se i sporijima/starijima/najmlađima/najlakšim/itd. omogućilo da se natječu u društvu sebi ravnih. Ovo baš nikako ne pridonosi tom cilju.
Peto, ionako se tu ne radi o trčanju, atletici ni sportu, nego o lovi. Da je nekome samo do trčanja otišao bi na Savski nasip, Jarun ili u Maksimir ili gdje već se trči u Africi i ne bi se pisale odluke i održavali sastanci. Da netko s XYXXZ kromosomom dođe na Kalnik i popne sve smjerove vjerujem da bi svi složno zapljeskali.
Šesto, to da su svi mediji izvještavali o ovome, čak i na naslovnim stranama, a da nitko nema muda jasno napisati "da, njih 3 imaju XY" je sramotno.
Sedmo, ako je medicinska tajna da se radi o slučajevima s poremečajem u razvoju jer su dijagnoze tajne, onda bi tajna trebala biti i tko je kojeg spola jer i to je isto medicinska činjenica pa odmah dolazimo na to da se kategorije po spolu trebaju ukinuti. Naravno, koliko je netko težak je također podatak koji možda netko želi zadržati za sebe pa ukinimo i težinske kategorije u borilačkim sportovima. Samo tako će zaista pobijediti najbrži i najjači  Grin.
 

 2 
 on: 28. Apr 19. 00:37:14 
Started by chak(nuti) noris - Last post by zdravko
... IronMan?

Zato!

...ili se to trebalo zvati SuhaGrančicaMan?  Tongue

 3 
 on: 27. Apr 19. 23:03:41 
Started by zdravko - Last post by Herak
Zabraniti svo penjanje jer moja mama ionako misli da je opasno?
I moja!!! Što sad  Huh

 4 
 on: 27. Apr 19. 16:40:06 
Started by zdravko - Last post by zdravko
Kako i priliči vremenu oko Uskrsa netko je šareno pofarbao 3 jajeta i podmetnuo u ptičje gnijezdo u "Pukotini". Nebrižna majka nije viđena,čak ni kad smo se maknuli dalje od tog smjera. Pretpostavljam da ova pozicija za gniježđenje znači da u okolici nema ni zmija ni puhova.

Pojavili u se i novi prometni znakovi u okolici:
 


Cijenim ja entuzijazam i požrtvovnost HGSS-a, mislim da nije pametno ići u sektor koji se već desetljećima ne bez razloga zove kamenolom, ali smatram da je HGSS ovime gadno prekoračio svoje ovlasti. Oni mogu zamoliti da se tamo ne ide penjanje ili preporučiti, mogu čak i svečano obečati da budale koje se tamo ubiju neće spašavati, ali nemaju baš nikakve osnove da nešto zabranjuju.

Kaj da ja sad nakon 25 godina baš odlučim krenuti i tamo penjati. Hoće li me fizički spriječiti, hoće li postaviti bodljikavu žicu i minsko polje ili će poslati policiju da me uhapsi. Nisam ćuo da postoji zakon koji određuje da se na "opasnim" penjalištima ne smije penjati, a ni da HGSS ima ingerencije određivati što je opasno, a što ne. Mislim, Kalnik sa svim poskocima mi npr. djeluje opasnije pa što ćemo s tim?
U Paklenici odron ubio alpinisticu, zatvoriti?
Zabraniti svo penjanje jer moja mama ionako misli da je opasno?

 5 
 on: 19. Apr 19. 11:43:25 
Started by chak(nuti) noris - Last post by zdravko
... bejzbol?

Zato!

 6 
 on: 14. Apr 19. 23:47:36 
Started by chak(nuti) noris - Last post by pticica
...dizanje utega?

Zato!
https://youtu.be/k725SO8_YHk?t=23

 7 
 on: 08. Apr 19. 16:35:31 
Started by chak(nuti) noris - Last post by Herak
... gimnastika?

Zato!
Znači auch...

 8 
 on: 08. Apr 19. 14:21:03 
Started by chak(nuti) noris - Last post by zdravko
... gimnastika?

Zato!

 9 
 on: 06. Apr 19. 08:30:18 
Started by zdravko - Last post by Herak
Slijedeći vikend kad netko ponovno bude penjao "Štore" i ponovno završi u crnoj kronici počinjemo svi u zboru (tj. duetu, Herak i ja) tuliti predbacujućim tonom "kaj ti ne čitaš...".  Tongue
Deal!

 10 
 on: 01. Apr 19. 17:57:57 
Started by chak(nuti) noris - Last post by zdravko
... nogomet?
Zato!
Quote
"Organizacija utakmice prema propozicijama za ovaj rang natjecanja. Športske iskaznice obje ekipe, kao i licence oba trenera, uredne. Postignuti golovi regularni. Opomene opravdano dodijeljene, kao i isključenja. U 5. minuti teško se ozlijedio domaći igrač Joško Radošević (pukla ključna kost). Prekid je trajao pet minuta. U 66. minuti udaren je u lijevo uho drugi pomoćni sudac iz gledališta s nekim predmetom, a ozljeda nije vidljiva. Nakon prekida u trajanju od osam minuta, pošto se pomoćni sudac nije osjećao spremnim da može nastaviti utakmicu, njegovu dužnost preuzeo je četvrti sudac u 52. minuti. Opravdano je isključen gostujući trener Ante Knezović koji je demonstrativno ušao u igralište, bacio jaknu na travnjak i vrijeđao glavnog suca (j*bemti Isusa i Gospu) nakon čega je otišao u gledalište. U 98. minuti isključen je domaći trener Nenad Bilić zbog vrijeđanja delegata (đubre jedno) i drugog pomoćnog suca (što te nije ubilo to što te pogodilo). Poslije utakmice u službenim prostorijama obratio se delegatu s riječima: Pođi u Republiku Srpsku majmune jedan. U 89. minuti zbog druge javne opomene opravdano je isključen gostujući igrač Mate Grabovac. Utakmica je uredno prijavljena PP Brač i nisu primijećeni cijelu utakmicu da su bili iti minut nazočni. Doček i ispraćaj gostiju korektan. O suđenu slijedi izvješće. CD će se dostaviti u utorak u Savez"

Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!