Lugarnica
17. Feb 20. 08:00:23 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: 1 [2] 3 4 ... 156
16  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Vijesti i najave / Re: Crna kronika on: 04. Jun 19. 09:56:27
Koliko razumijem između redova, penjale su prvu dužinu i ova gore je odlomila (a da nije ni skužila) komad stijene koji je ovu dole poklopio. To je, navodno, neki popularni smjer pa je malo čudno da ni nitko prije nije primjetio ništa opasno. Pomislio bi da su možda za par metara fulale smjer, ali to uz ovu zavjeru vjerojatno nitko neće jasno reči.

Zapravo, možda je netko prije i primjetio klimavi kamen od par stotina kila, ali čekao je da "prođe neko vrijeme" ne bi li to opažanje "smisleno analizirao na sastanku".  Undecided
17  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: vijesti iz luđačkog svijeta on: 04. Jun 19. 09:43:48
Zapravo je samo stavljena izvan snage dok traje žalba. Da li je sad taktika otezati sve žalbom na žalbu dok nas pad velikog meteora ne oslobodi te muke?
I baš sad se Marcela od svih sportova i disciplina na svijetu da u trčanje 5km. Ako joj se TO pojavi na trci dat ću joj uputu da ga lupi u jaja par sekundi prije starta, i podmetne mu nogu ako je pokuša preteći.

Herak, ti si se nešto bavio tim organiziranim trčanjem, klubovima, natjecanjima. Što se tebi čini, koja je svrha tog freak showa?
18  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Vijesti i najave / Re: Crna kronika on: 28. May 19. 21:15:00

Kad se nesreća dogodila bila je to vijest na svim portalima, ali bez imena (razumljivo) i bez analize uzroka događaja (očekivano). Kako u slijedeća 2 tjedna nisam naletio više ni na slovo o događaju, pitao sam Google i dobio ovo:Prošlo je 10 godina otkako sam zadnji put vidio taj isti ton i fraze. Pretpostavljam da se 90% alpinista promijenilo od tada, ali staljinistički ton kojim se suzbija svaka mogućnost da bi se javnost informirala, nekome odgovorilo na pristojan upit ili o nečemu argumentirano i otvoreno raspravljalo je ostao savršeno isti.
"Facebook nije mjesto za to", a prije 10 godina "ovaj topic na našem forumu je gotov", "Ovo neka bude kraj cijele priče", "Vjerujem da bi bilo najbolje da moderator sada ovu temu zaključa", "Kraj !", "Neka ovo bude zadnji post na ovom topiku".

http://www.lugarnica.com/smf/index.php?&topic=719.0

Sad se neupućeni naivci kao taj Tomislav i ta Valentina koje zanima što se desilo ne bi li možda nešto naučili i ne ponovili te greške, sigurno pitaju "ako Facebook nije mjesto, šta onda je?". E, da su čitali Lugarnicu znali bi odakle vjetar puše:
"Ako je nešto za raščistiti ili saznati učinimo to javno. U utorak je godišnja skupština pa se vidimo !"
Ova dvomisao
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dvomisao
na koju bi Orwell bio ponosan, u praksi implicira da će pravovjerni staljinist poslan od Pola Pota osobno na skupštini pročitati priopčenje, svi će zapljeskati, mahati partijskim knjižicama i HPS iskaznicama i neugodna tema će biti uskoro zaboravljena.
"Dragi Vođa" Ljubešić je već za njih mudro odlučio kad je medijska pokrivenost bila dovoljna i tko sve treba znati, a tko ne.
Za to će dobiti čak 37 likeova od stoke sitnog zuba mentalnog sklopa ekvivalentnog onom koji je Enver Hoxhu birao na izborima sa 110% glasova, a ovih dvoje naivaca se mogu pokoriti ili tražiti si novu aktivnost u slobodno vrijeme.
Da bi se potvrdilo da je ova partijska linija jedina ispravna, a ne neko ideološko zastranjenje, javi se i Marko Il Vuković od kojeg npr. nikada nećemo saznati kad je to ispravno vrijeme za analize. Možda kad svi svjedoci umru od starosti i tema bude uspješno pometena pod tepih što je i glavni cilj ovog lajanja na Fejsu. To što alpinisti u ovih 25 godina koliko sam u nekakvom penjanju ginu urednim tempom od jednog godišnje valjda nije nikoga previše briga. Nije zapravo ni mene, jer je mala vjerojatnost da se nađemo na istom penjalištu i da mi netko od njih padne na glavu, ali više me brine što te spodobe imaju pravo glasa i vozačke dozvole, a teško je za povjerovati da se njihovo pomanjkanje smisla za demokratsku i argumentiranu raspravu i odsustvo sigurnosne kulture odnosi samo na opskurnu Face stranicu i Rujičin kuk.

Možda je sirota Vale imala na umu ovakve analize kakve rade u primitivnim zemljama 3. i 4. svijeta?
http://www.climbingyosemite.com/portfolio-category/accident-report/

Ma sigurno ne, to su naši lokalni stručnjaci odavno prerasli i pokazali da je bolje analize prepustiti tajnom Viječu Mudraca.

Ako je netko slučajno pozna, neka joj umjesto mene uputi prijekornim glasom punim gađenja "zar ti ne čitaš Lugarnicu?".
19  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: vijesti iz luđačkog svijeta on: 21. May 19. 12:42:09
Prijenos iz ludnice se zahuktava i u hrvatskim glasilima:

https://telesport.telegram.hr/price/semenya-virenje-u-gacice/
Quote
... nisu sve granice proizvoljne - jedna takva svakako nije postojanje zasebne muške i ženske kategorije u sportu, gdje je testosteron zapravo glavni "graničar", ...

Granica muške i ženske kategorije nije tko ima Y kromosom nego tko ima koliko testosterona? OK, odustajem.

Članak je opsežan i pun podataka, ali iako autor sam piše
Quote
Nikada nije navlačila haljine i igrala se s lutkama, već se ugodnije osjećala u trapericama, a na nogometu su je uvijek prvu birali u ekipu. ... Tu izvrnutu sliku o njoj vjerojatno je dodatno pojačala činjenica da je lezbijka, ako već nije bilo dovoljno što je izrasla u mišićavu 178 centimetara visoku ?muškaraču?, s dubokim glasom.
... i dalje nikako ne uspijeva viditi slona kako mu stoji u sobi."sporting-heroes" valjda se odnosi na ove plavuše koje se uzaludno utrkuju s ova 3 frajera.
Quote
... a u posljednjih 10 godina nekoliko je atletičarki Semenyu otvoreno i neukusno prozivalo te pozivalo IAAF da promjeni pravila
Znači i ja sam neukusan jer na slici vidim 3 frajera sa zakržljalim pimpekima?
IAAF nije trebao mijenjati pravila, nego ih samo primjeniti i ta 3 klauna prebaciti među muškarce.
Quote
Nijedan muškarac, nijedno ljudsko biće, ne može me zaustaviti da trčim
Tako treba, samo ti trči, ali među dečkima pa vidi kako je to kad treniraš cijeli život i popušiš samo zato jer netko ima više testosterona od tebe.

A najposebnija kategorija luđaka su pak sve te žene koje se s njima natječu, a samo "nekoliko u 10 godina" je imalo nešto za reči javno. Da sam ja žena u toj poziciji ostavio bi se takvog "sporta" ili bi osnovao IAAFXX ili bi se otišao natjecati s muškima. Bilo što drugo, jer ovo sad je totalno besmisleno i neodrživo.
20  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: vijesti iz luđačkog svijeta on: 08. May 19. 08:25:49
Moglo se ovo staviti i u "Zašto penjanje, a ne trčanje na 800m na Olimpijadi", ali to da najveći sportski i medicinski autoriteti odluče da netko s Y kromosomom trči među ženama i natežu se oko promila testosterona ipak je prevagnulo da stavim ovdje.
https://www.letsrun.com/news/2019/05/what-no-one-is-telling-you-about-caster-semenya-she-has-xy-chromosomes/

Po meni, svi koji imaju Y kromosom trebaju trčati s muškima, imali pimpek ili ne. Razumno rješenje je i da se sve sporne slučajeve osnuje posebna "rainbow" kategorija, nije da ne bi bilo konkurencije, a ako je spol tako sporan pojam, onda neka se ukinu kategorije i neka svi trče skupa.
Ovo što je sad odlučeno je sasvim suludo na svim razinama i ta odluka se neće dugo održati.

Prvo, odluka se odnosi samo na srednje trkačke discipline, a muškarci imaju bolje rezultate u svim. Dotična/dotični/dotično se može samo preseliti na 5000 m pa će dogodine pisati novu odluku.
Drugo, kad se izbaci sav suvišan kontekst preostaje: moraš prisilno mjesecima uzimati neke lijekove iako si zdrav, ili se nećemo igrati s tobom. To je ponuda na koju bi svatko tko drži do sebe jednostavno morao odgovoriti s "ne".
Treće, i da uzme te hormone i dalje to ne može poništiti 20 godina razvoja muskulature i kostiju po muškom rezvojnom planu.
Četvrto, kategorije postoje zato da bi se i sporijima/starijima/najmlađima/najlakšim/itd. omogućilo da se natječu u društvu sebi ravnih. Ovo baš nikako ne pridonosi tom cilju.
Peto, ionako se tu ne radi o trčanju, atletici ni sportu, nego o lovi. Da je nekome samo do trčanja otišao bi na Savski nasip, Jarun ili u Maksimir ili gdje već se trči u Africi i ne bi se pisale odluke i održavali sastanci. Da netko s XYXXZ kromosomom dođe na Kalnik i popne sve smjerove vjerujem da bi svi složno zapljeskali.
Šesto, to da su svi mediji izvještavali o ovome, čak i na naslovnim stranama, a da nitko nema muda jasno napisati "da, njih 3 imaju XY" je sramotno.
Sedmo, ako je medicinska tajna da se radi o slučajevima s poremečajem u razvoju jer su dijagnoze tajne, onda bi tajna trebala biti i tko je kojeg spola jer i to je isto medicinska činjenica pa odmah dolazimo na to da se kategorije po spolu trebaju ukinuti. Naravno, koliko je netko težak je također podatak koji možda netko želi zadržati za sebe pa ukinimo i težinske kategorije u borilačkim sportovima. Samo tako će zaista pobijediti najbrži i najjači  Grin.
 
21  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: Zasto penjanje, a ne... on: 27. Apr 19. 22:37:14
... IronMan?

Zato!

...ili se to trebalo zvati SuhaGrančicaMan?  Tongue
22  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Prirodna penjališta / Re: Pokojec on: 27. Apr 19. 14:40:06
Kako i priliči vremenu oko Uskrsa netko je šareno pofarbao 3 jajeta i podmetnuo u ptičje gnijezdo u "Pukotini". Nebrižna majka nije viđena,čak ni kad smo se maknuli dalje od tog smjera. Pretpostavljam da ova pozicija za gniježđenje znači da u okolici nema ni zmija ni puhova.

Pojavili u se i novi prometni znakovi u okolici:
 


Cijenim ja entuzijazam i požrtvovnost HGSS-a, mislim da nije pametno ići u sektor koji se već desetljećima ne bez razloga zove kamenolom, ali smatram da je HGSS ovime gadno prekoračio svoje ovlasti. Oni mogu zamoliti da se tamo ne ide penjanje ili preporučiti, mogu čak i svečano obečati da budale koje se tamo ubiju neće spašavati, ali nemaju baš nikakve osnove da nešto zabranjuju.

Kaj da ja sad nakon 25 godina baš odlučim krenuti i tamo penjati. Hoće li me fizički spriječiti, hoće li postaviti bodljikavu žicu i minsko polje ili će poslati policiju da me uhapsi. Nisam ćuo da postoji zakon koji određuje da se na "opasnim" penjalištima ne smije penjati, a ni da HGSS ima ingerencije određivati što je opasno, a što ne. Mislim, Kalnik sa svim poskocima mi npr. djeluje opasnije pa što ćemo s tim?
U Paklenici odron ubio alpinisticu, zatvoriti?
Zabraniti svo penjanje jer moja mama ionako misli da je opasno?
23  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: Zasto penjanje, a ne... on: 19. Apr 19. 09:43:25
... bejzbol?

Zato!
24  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: Zasto penjanje, a ne... on: 08. Apr 19. 12:21:03
... gimnastika?

Zato!
25  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: Zasto penjanje, a ne... on: 01. Apr 19. 15:57:57
... nogomet?
Zato!
Quote
"Organizacija utakmice prema propozicijama za ovaj rang natjecanja. Športske iskaznice obje ekipe, kao i licence oba trenera, uredne. Postignuti golovi regularni. Opomene opravdano dodijeljene, kao i isključenja. U 5. minuti teško se ozlijedio domaći igrač Joško Radošević (pukla ključna kost). Prekid je trajao pet minuta. U 66. minuti udaren je u lijevo uho drugi pomoćni sudac iz gledališta s nekim predmetom, a ozljeda nije vidljiva. Nakon prekida u trajanju od osam minuta, pošto se pomoćni sudac nije osjećao spremnim da može nastaviti utakmicu, njegovu dužnost preuzeo je četvrti sudac u 52. minuti. Opravdano je isključen gostujući trener Ante Knezović koji je demonstrativno ušao u igralište, bacio jaknu na travnjak i vrijeđao glavnog suca (j*bemti Isusa i Gospu) nakon čega je otišao u gledalište. U 98. minuti isključen je domaći trener Nenad Bilić zbog vrijeđanja delegata (đubre jedno) i drugog pomoćnog suca (što te nije ubilo to što te pogodilo). Poslije utakmice u službenim prostorijama obratio se delegatu s riječima: Pođi u Republiku Srpsku majmune jedan. U 89. minuti zbog druge javne opomene opravdano je isključen gostujući igrač Mate Grabovac. Utakmica je uredno prijavljena PP Brač i nisu primijećeni cijelu utakmicu da su bili iti minut nazočni. Doček i ispraćaj gostiju korektan. O suđenu slijedi izvješće. CD će se dostaviti u utorak u Savez"
26  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Prirodna penjališta / Re: Fauna Kalnika on: 27. Mar 19. 10:40:22
Dakle, prema hrvatskim "novinarima", ako penjete sportski smjer na Starom gradu vi se zapravo penjete na "planinu kod Križevaca". Novinari, društveno dno dna.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/poskok-ugrizao-muskarca-koji-se-penjao-na-planinu-kod-krizevaca/2073968.aspx

Slijedeći vikend kad netko ponovno bude penjao "Štore" i ponovno završi u crnoj kronici počinjemo svi u zboru (tj. duetu, Herak i ja) tuliti predbacujućim tonom "kaj ti ne čitaš...".  Tongue
27  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Prirodna penjališta / Re: Fauna Kalnika on: 24. Mar 19. 10:56:41
Da se pred planinarskim domom pojavio medvjed ili da se u Kalnickoj ugnijezdio pterodaktil to bi bila vijest, ovako samo upozorenje da je jucer netko napipao omanjeg poskoka u smjeru Store i zaradio posjet hitnoj.
28  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: vijesti iz luđačkog svijeta on: 09. Mar 19. 12:29:14
Ajmo Baza, kad je party?
Ti dizajniraš majice, ili ...?

https://www.index.hr/mame/clanak/ocu-troje-djece-zena-priredila-zabavu-uoci-vazektomije-torta-je-sve/2069588.aspx
29  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Greatest Shits / Re: Dvorana za zarazne bolesti on: 06. Mar 19. 19:27:54
Ah, koji govnari. Da su platili za penjanje u "jedinoj dvorani" možda bi bilo para da platimo čistačici da dolazi češće od jednom tjedno. Ovako, kako na spisku korisnika nikad nije bilo nijednog Čujića, sve da su dobili i gubu ne bih baš pustio suzu.
S druge strane, kroz dvoranu je prošlo više od 1000 penjača i nitko mi nije javio o nekakvim zarazama. Jedino bih ja povremeno dobio upalu oka od piljevine koja mi je letila u glavu iz cirkulara.
S treće strane, nula ih se umrlo od penjanja tamo, Možda da govnari prebroje koliko je poginulo ljudi na njihovim spitovima?
30  Lugarski vjesnik-časopis za uređenje lugarnica i sportsko penjanje / Sve i svašta / Re: Lugari ne poznaju prepreke on: 28. Feb 19. 12:06:59
Način razmišljanja koji je doveo do osnivanja VZ "Lugarnica": ako te planinarski savez optuži da održavaš nelegalna natjecanja u penjanju, kažeš im da ti samo održavaš "dem" obred u šumi.
https://www.youtube.com/watch?v=ASoD9xMUxs0
Pages: 1 [2] 3 4 ... 156
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!